Mikä juuri sinua innostaa?

Onkohan tässä flunssassa kyse jo kolmannesta koronatartunnasta? Eikö avokonttorin Pekka voisi jo viimein lopettaa hyräilemästä tuota 80-luvun hittiä ja vielä epävireessä? Luuleeko pomo oikeasti, että uusi mutta alkeelliselta vaikuttava tietojärjestelmä voi kääntää tuloksemme uuteen nousuun?

Viime vuodet ovat tuoneet tulevaisuuden näkymiimme epävarmuutta ja aitojakin syitä olla huolissaan. Epävarmuus taloudessa ja työmarkkinoilla ovat asioita, joista on helppo olla innostumatta. Kun kaikki sujuu hyvin ja tulevaisuus on kirkas, meidän on helppo innostua ja innostaa muita. Voisiko positiivista innostuksen ilmapiiriä vaalia silloinkin, kun kaikki ei ole hyvin, eikä tulevaisuus täysin kirkas?

Jyväskylän yliopistosta koulumaailman kautta urheiluliiketoimintaan päätynyt mainio toimitusjohtaja Kimmo Sirainen kiteyttää osuvasti:

”Mikään ei tartu niin kuin innostus. Paitsi sen puute.” 

Ajatus on paitsi kielellisesti näppärä, mielestäni myös kiistämätön totuus, joka saa ajattelemaan. Kuka ei tunnistaisi sitä tyyppiä, joka tavattaessa kääntää tunnelmasi laskuun. Onneksi ympärillämme on aina myös niitä, joiden jo pelkkä läsnäolo saa muut innostumaan.

Innostuksen siirtely ei onnistu, jos ei ole mitä siirtää. Olosuhteilla on varmasti merkityksensä innostuksen syntyyn. Silti innostuksen puutetta tavataan myös siellä, missä ympäristötekijät ovat enemmän kuin kohdillaan ja vastaavasti hankalistakin oloista moni löytää innostuksen aiheita. 

Olosuhteisiimme voimme joskus vaikuttaa paljon ja toisinaan emme lainkaan, mutta suhtautumisestamme asioihin ja tilanteisiin päätämme aina itse. Tätä arvokasta taitoa kannattaa harjoitella, sillä sen puute on varma tie innostuksen puutteeseen, joka kuten todettua, tarttuu innostustakin helpommin myös muihin.

Työelämässä aidolla innostuksella on paikkansa organisaation menestystekijänä. Innostuneessa työyhteisössä jokaisen on helppo innostua ja innostaa muita. Jokainen organisaatio on olemassa asiakkaitaan varten ja hyvä asiakaskokemus pohjaa tyytyväiseen henkilöstöön. Tyytyväinenkin organisaatio toisinaan epäonnistuu, mutta tyytymätön onnistuu vain sattumalta. Innostumisen ja tyytyväisyyden kokemisen välillä on havaintojeni mukaan vahva yhteys. 

Juuri nyt minua innostaa se, että kiireisen viikon keskellä pysähdyin kirjoittamaan tämän tekstin. Ilman innostusta se tuskin olisi yhdeltä istumalta syntynyt. Koska kirjoittaisinkaan lisää?

                                        Jukka Lehtinen, Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja

Kirjoitus on julkaistu ensiksi sanomalehti Keskisuomalaisen yliökirjoituksena 29.1.2024.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rauhoitettujen eläinten hallussapito, myynti ja vaihtaminen on kielletty

Uusi tieliikennelaki alkaa näkyä konkreettisesti myös Keski-Suomessa

ELY-keskus valvoo, kun maaperää pitää puhdistaa