Juttuklubi vieraili Keski-Suomen ELY-keskuksessa


Juttuklubi on vapaamuotoinen suomen kielen oppijoiden ryhmä, joka kokoontuu eri työpaikoilla Jyväskylässä. Juttuklubilla keskustellaan työhön liittyvistä aiheista, tutustutaan kaupungin palveluihin ja eri yrityksiin.

Klubin pääajatuksena on tarjota rento ja viihtyisä paikka, jossa vieraskieliset ja yritysten tiimit voivat tutustua toisiinsa, jakaa vinkkejä työpaikan saamisesta Suomessa ja kuulla eri maiden työkulttuureista. 

Juttuklubia toteuttavat yhteistyössä Jyväskylän kaupungin eri palvelut, kuten Työllisyyspalvelut, International Jyväskylä - Info Center sekä Osaamiskeskus, Business Jyväskylä ja Keski-Suomen Kauppakamari. 

Lisätietoja: https://www.linkedin.com/in/juttuklubi-jyv%C3%A4skyl%C3%A4

Juttuklubi ELY-keskuksella


Cygnaeustalolla johtaja Pirkko Melville toivotti juttuklubilaiset tervetulleiksi ja kertoi ELY-keskuksen moninaisista tehtävistä. Maahanmuuttoasiantuntija Marja Riikonen kertoi ELY-keskuksen roolista humanitaarisen ja työperäisen maahanmuuton edistäjänä, ja koulutusasiantuntija Minna Haapala esitteli yhden olennaisen ELY-keskuksen palvelun, RekryKoulutuksen

Edellisten jälkeen keskusteltiin pienryhmissä muun muassa haaveista ja toiveista koulutukseen ja työhön liittyen. Muut Keski-Suomen ELY-keskuksen edustajat olivat Päivi Hamarus, Jouni Hynynen ja Taneli Minkkinen. Keskustelua pyrittiin käymään selkosuomella, mikä oli hyvää harjoitusta myös äidinkielenään suomea puhuville. Tarvittaessa turvauduttiin esimerkiksi englantiin ja venäjään. Leppoisa parituntinen oli antoisa sekä vieraille että emännille ja isännille.

Teksti:

Erikoissuunnittelija Taneli Minkkinen
Keski-Suomen ELY-keskus


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiedotteiden kertomaa: Keski-Suomen ELY-keskus teki ja toimi vuonna 2022

Päällystystöiden painopisteet Keski-Suomessa

Rauhoitettujen eläinten hallussapito, myynti ja vaihtaminen on kielletty