ELY-keskus tukemassa jumppahallillista virtaa Keuruun ytimeen

"Hallin rakentamisen mahdollisti Keski-Suomen ELY-keskuksen maaseuturahaston varoista saatu tuki yleishyödylliseen investointiin. 

Keuruun uusi jumppahalli on ulkoa päin komea punatiilipintainen rakennus.

Voimisteluseura Keurusjumppa ry rakennutti ja kalusti Keuruun keskustaan oman noin 600 neliömetrin jumppahallin. Jumppahalli sijaitsee uimahallin ja urheilukentän vieressä. Tien toisella puolella on varhaiskasvatuksen ja koulujen toimitilat. Hallin rakentamisen mahdollisti Keski-Suomen ELY-keskuksen maaseuturahaston varoista saatu tuki yleishyödylliseen investointiin.


– Seuran harjoitukset käynnistyvät arkipäivisin oppituntien päätyttyä. Useat koululaiset tulevat koulusta suoraan jumppahallille. He syövät eväät ja tekevät koulutehtäviä odotellessaan omia harjoitus- tai ohjausvuoroaan, hankkeen vetäjänä toimiva Keurusjumppa ry:n puheenjohtaja Erkki Tervo kertoo.

Keurusjumppa ry:n toiminta onkin uuden hallin myötä laajentunut aikaisemmasta kahdesta vuorokaudesta viikossa jokaiselle viikon päivälle. Säännöllisiä päivävuoroja on erityisryhmillä, varhaiskasvatuksella, liikuntalukiolaisilla ja ikäihmisillä. Lisäksi perhepäivähoitajilla on oma vakiovuoro ja vapaaksi jääneitä aikoja hyödyntää myös toimintaterapeutti. Keurusjumpan varauskirja on sijoitettu kaupungin varausjärjestelmään.

– Viikoittainen kävijämäärä vaihtelee 400–600 välillä. Kävijämäärä notkahti koronaepidemian vuoksi merkittävästi, mutta on hiljalleen noussut lähes entiselleen. Päätoimisia ohjaajia on kolme ja vapaaehtoisia noin 20. Seuran itse ohjaamia ryhmiä on 40, Tervo avaa.

Kaikenikäiset ihmiset ovat ottaneet jumppahallin omakseen. Tässä venytellään.

Jumppahalli ja sen erilaiset ratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta myös Keuruun ulkopuolella. Vieraita on käynyt useista seuroista, kunnista ja liikuntakeskuksista. Suomen Voimisteluliitto järjesti hallilla koulutuksen seuroille, jotka harkitsevat omien tilojen hankkimista. Kehityskohteitakin hallille on Tervon mukaan kuitenkin ilmennyt.

– Nämä ongelmat korjataan juuri valmistuvalla hallin laajennuksella, johon tulee isommat toimistotilat, pukutila ja lämmittelyhuone, Tervo kertoo.

Keurusjumppa selvitti pitkään mahdollisuutta omien tilojen hankkimiseksi. Seuran oman toiminnan ja paikallisten tukijoiden lisäksi se, että Keuruun kaupunki kaavoitti urheilupuiston alueen osoittaen jumppahallille parhaan mahdollisen paikan ja ELY-keskuksen myöntämä rahoitus mahdollistivat hallin rakentamisen.


MAASEUDUN KEHITTÄMINEN

ELY-keskukset myöntävät maaseuturahaston tukia muun muassa:

- maaseudulla sijaitsevien eri alojen mikro- ja pienyritysten investointeihin ja kehittämiseen
- elinkeinojen toimintamahdollisuuksia edistäviin ja maaseudun elinvoimaisuutta lisääviin hankkeisiin
- elintarvikkeiden jalostusta harjoittavien pk-yritysten investointeihin ja kehittämiseen
- maatilojen investointeihin ja kehittämiseen

Lisätietoja: https://www.ely-keskus.fi/maaseudun-kehittaminen

Teksti: Viestintäharjoittelija Jesse Sironen, Keski-Suomen ELY-keskus
Kuvat: Keurusjumppa ry

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiedotteiden kertomaa: Keski-Suomen ELY-keskus teki ja toimi vuonna 2022

Päällystystöiden painopisteet Keski-Suomessa

Rauhoitettujen eläinten hallussapito, myynti ja vaihtaminen on kielletty