Nyt on aika lähimatkailla


Poikkeuksellisen kevään jälkeen suomalaiset ovat lähteneet lomalle ja liikkeelle. Kesäkuun tilastot kertovat, että kesäkuu on ollut ilahduttavan vilkas monissa Suomen matkailukohteissa. 

Se on erinomainen uutinen, sillä keväällä tilanne näytti melko huolestuttavalta. Moni keskisuomalainen matkailuyrittäjä hankkii valtaosan tuloistaan lyhyellä kesäkaudella. Talvella tehdään investointeja ja laitetaan paikkoja kuntoon sesonkia varten. Niin tänäkin vuonna, mutta keväällä iskenyt epävarmuus ja huoli kesän tuloista oli aiheellinen. Nyt näyttää onneksi jo paremmalta. Suomalaiset matkailijat voivat nyt osoittaa yrittäjämyönteisyyttä ja hyödyntää monipuolista lähitarjontaa.  Ja kokea samalla jotain uutta!

Myös matkailuyrittäjillä on nyt tuhannen taalan paikka esitellä parasta osaamistaan ja kykyään palvella asiakkaita. Kotimaan matkailulla on kaikki mahdollisuudet nousta uuteen kukoistukseen myös tulevia vuosia silmällä pitäen. Monia lomailuun sopivia aktiviteetteja löytyy yllättävän läheltä. Kesäkuun hellepäivät sen osoittivat, kesäfiilistä ei tarvitse kaukaa hakea.

Amazing Keski-Suomi tutuksi

Lähiloman voi toteuttaa spontaanisti. Tutkitaan aamulla vaihtoehtoja, valitaan säähän sopivat vaatteet ja lähdetään matkaan. Voit ottaa äkkilähdön, vaikka joka päivä. Pysähdy persoonallisiin paikkoihin, heittäydy yritysten tarjoamiin elämyksiin ja maista paikallista ruokaa. Kolua kesätorit, kokeile paikallisia tuotteita, kahvittele ja käy vaikka kesäisellä lounaalla. Etsi parhaat palvelut ja kerro niistä eteenpäin. 

Keski-Suomessa voit yhdistää helposti kaupunki- ja luontoloman. Kaikista Keski-Suomen kunnista löytyy liikunta- ja harrastuspaikkoja. Heitä reppu selkään ja lähde retkelle tai kokeile pump track-rataa tai kuntoportaita. Kivaa tekemistä löytyy kaiken ikäisille.

Kuva Keijo Penttinen
Olemme koonneet suunnittelun avuksi erilaisia karttoja, joiden avulla voit lähteä tutkimaan lähiseudun tarjontaa. Toki kannattaa jättää tilaa myös eteen tuleville yllätyksille! Verkkosivuilta löydät ajo-ohjeet ja kohteiden aukioloajat. Mikäli matkailet muualla Suomessa, hyvä vinkkisivusto on www.teesesuomessa.fi, johon on koottu maakuntien matkailuhelmet ympäri Suomen.

Muistathan jakaa parhaat vinkkisi myös muille somessa #amazingkeskisuomi ja #teesesuomessa tunnisteilla. Laitetaan hyvä kello kuulumaan kauas.

Nautinnollista lähilomaa keskisuomalaiset!


 
Tiia Rantanen
maaseutukoordinaattori
Keski-Suomen ELY-keskus
  Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiedotteiden kertomaa: Keski-Suomen ELY-keskus teki ja toimi vuonna 2022

Päällystystöiden painopisteet Keski-Suomessa

Rauhoitettujen eläinten hallussapito, myynti ja vaihtaminen on kielletty