Tandem - polkaistaan ura käyntiin yhdessä -kampanja pyrki vastaamaan yritysten tarpeisiin

Keski-Suomen ELY-keskus toteutti vuoden 2019 aikana Tandem -nimisen markkinointi- ja tapahtumakampanjan. Kampanjalla pyrittiin vastaamaan Keski-Suomen alueen yritysten työvoimapulaan liittyviin tarpeisiin. Yritysten tilanteen helpottamiseksi ja kasvun esteiden poistamiseksi kampanjan tavoitteena oli saada työnhakijat ja yritykset kohtaamaan.

Tässä muodossa kampanja ei enää jatka. Työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamisia jatketaan TE-toimiston, kuntien ja kehittämisyhtiöiden tilaisuuksissa tulevaisuudessakin. Näissä Keski-Suomen ELY-keskus on myös mukana. Toivottavasti myös työnantajien keskustelutilaisuuksia päästään järjestämään myös jatkossa.

Yhteisiä tilaisuuksia eri puolilla maakuntaa

Keski-Suomen alueella järjestettiin vuoden aikana viisi yhteistä tilaisuutta työnhakijoille ja työnantajille ja yksi tilaisuus pelkästään työnantajille, joka sekin järjestettiin työnhakijoille suunnatun Yritystreffit-tilaisuuden yhteydessä Äänekoskella. Muut tilaisuudet pidettiin Jyväskylässä, Jämsässä, Laukaassa ja Viitasaarella, jossa pidettiin kaksi tilaisuutta, keväällä ja syksyllä.

Viitasaarella ja Jyväskylässä tilaisuudet pidettiin yhteistyössä kaupunkien edustajien kanssa ja syksystä alkaen mukana oli kuntien lisäksi myös TE-toimiston aktiivimallitiimi. Kaikissa tilaisuuksissa oli työnantajille suunnattu keskustelutilaisuus liittyen rekrytoinnin haasteisiin. Keskusteluissa nousi esiin työmarkkinoiden muuttunut tilanne; työnantajat kilpailevat keskenään osaavista työnhakijoista tai ammattitaitoisia työnhakijoita ei löydy. Monet työnantajat totesivat vanhojen työantajamallien joutuneen romukoppaan ja työnantajilta odotetaan tällä hetkellä enemmän joustoa ja valmentavaa otetta uusien työntekijöiden suhteen.

Syksyn tilaisuuksien yhteydessä TE-toimiston aktiivimallitiimi järjesti osuudet työnhakijoille TE-toimiston palveluista sekä koulutusorganisaatiot kertoivat ammatillisista koulutuksista.

Kaikissa tilaisuuksissa oli lopuksi yhteiset tutustumiskahvit työnhakijoille ja työnantajille. Työnantajille oli myös varattu omat esittelypöydät, joiden ääressä oli mukava kertoa tarkemmin työnhakijoille alasta ja työllistymismahdollisuuksista.

Hyvää palautetta

Työnantajien keskustelutilaisuudet saivat erittäin hyvää palautetta. Työnantajat kokivat, että oli mukava keskustella toisten työnantajien kanssa ja kuulla heidän kokemuksistaan rekrytoinnin kiemuroista. Hyviä vinkkejä ja myös kokemuksia TE-toimiston palveluista vaihdettiin.

Useat työnantajat rohkaistuivat kokeilemaan Miitti -palvelua ja miettimään RekryKoulutusta vaihtoehtona rekrytointiin. Miitti -palvelu on työnantajalle räätälöity rekrytointitilaisuus, jossa kerralla voi tavata useamman potentiaalisen työnhakijan. RekryKoulutuksen avulla koulutetaan uusia osaajia työnantajan tarpeisiin.

Työnhakijat olivat tyytyväisiä, että yhdessä tilaisuudessa pääsi tapaamaan omalta alueelta useamman eri alan työnantajia. Tilaisuuksissa sovittiin useita työhaastatteluja.


Koulutusasiantuntija
Minna Haapala


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiedotteiden kertomaa: Keski-Suomen ELY-keskus teki ja toimi vuonna 2022

Päällystystöiden painopisteet Keski-Suomessa

Rauhoitettujen eläinten hallussapito, myynti ja vaihtaminen on kielletty