Yritysneuvojien ajankohtaispäiville sateli tietoa kuntien elinkeinoelämästä – Voittajainfograafi löytyi Muuramesta!

 


Keski-Suomen ELY-keskus ja Keski-Suomen TE-palvelut kokosivat yli 60 maakunnan yritysneuvojaa koolle TE-palvelun tiloihin miettimään yritysneuvonnan ajankohtaisia asioita. Kuulimme Keski-Suomen TE-palveluiden johtajan Tuula Säynätmäen tervehdyksen TE-palvelu-uudistuksen vaikutuksista neuvontatyöhön sekä Hankasalmen kunnanjohtajan Matti Mäkisen esityksen kuntien roolista soten jälkeen ja yritysneuvonnan resursseista tulevaisuudessa.

Haastoimme iltapäivän lopuksi yritysneuvojia pienryhmissä miettimään, minkälainen olisi kunnasta ytimekkäästi kertova, yhden sivun infograafi. Infograafi kertoisi kunnan palveluista ja houkuttelisi sekä uusia yrityksiä että yrityksiin uusia työntekijöitä sijoittumaan paikkakunnalle. Paljon saimmekin ryhmätöistä ideoita, jotka kuvattiin ja laitettiin Keski-Suomen ELY-keskuksen uutissivuille muun materiaalin tavoin liitteeksi yritysneuvojien hyödynnettäviksi.

Julistimme myös kunnille yritysneuvojien kautta leikkimielisen kisan siitä, mikä kunta tekee määräpäivään mennessä parhaimman infograafin omasta kunnastaan. Saimme lopulta vain kaksi ehdotusta: jo paikanpäällä kisaan jätetyn Joutsan hahmotelman ja määräpäivään mennessä saapuneen Muuramen infograafin. Muuramen Yritysasiantuntija Janne Teppo kertoi viestissään, että he ottivat kunnassa mukaan myös yrittäjiä pohtimaan teemaa, jonka tiimoilta kattava infograafi syntyi.

Muuramen voitokas kuntainfograafi (pdf)  

Jurynä toimineen työryhmämme mielestä Muuramen ehdotus oli pidemmälle pohdittu ja ansaitsee ykkössijan. Joutsan kunnan esitys sai kunniamaininnan.

Toivomme muidenkin kuntien, kaupunkien ja vaikkapa seutukuntienkin tarttuvan haasteeseen Muuramen esimerkin innoittamina! Myös maakuntatasolla me yritysasiantuntijat kaipaamme tietoa eri kuntien huippuyrityksistä, osaamisesta ja verkostoista, kun kerromme alueemme palveluista maailmalla ja maakunnan ulkopuolella. Myönteisen, yrittäjäystävällisen ja yhteisen kuvan luominen omasta kunnasta on tärkeää, vaikkapa tuon infograafin muodossa.

Työryhmämme ELY-keskuksesta ja TE-palveluista kiittää osallistujia!

Päivi Hamarus, Jouni Hynynen, Pirjo Suhonen, Tarja Hyvönen ja Jani Vaajala

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiedotteiden kertomaa: Keski-Suomen ELY-keskus teki ja toimi vuonna 2022

Päällystystöiden painopisteet Keski-Suomessa

Rauhoitettujen eläinten hallussapito, myynti ja vaihtaminen on kielletty